تحولات لبنان و فلسطین

مسؤول تیم سیاه‌پوشی حرم مطهر رضوی از هموطنان ساکن تهران است که می‌گوید: ابتدا از عتبات شروع کردم، البته در آنجا کار خیلی محدود بود و تنها به نصب پرچم سیاه بر روی گنبد خلاصله می‌شد و باتوجه به اینکه در آنجا این کار توسط خودِ عتبات انجام می‌شد خیلی مورد استقبال قرار نگرفتیم تا اینکه سال 89 از آستان قدس درخواست کردیم که در ایام عزا تبرکا حرم را سیاه‌پوش کنیم که آنان نیز پذیرفتند.

حرم امام رضا(ع) را چه کسانی سیاه‌پوش می‌کنند؟

به‌گزارش قدس آنلاین ، شاید یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از زائران و مجاوران امام هشتم(ع) را درگیر خود می‌کند این باشد که سیاه‌پوشی‌ حرم چگونه و به چه شکل اجرایی می‌شود.

حرم امام رضا(ع) مرکزی دارد تحت عنوان اداره فنی و روشنایی که بخش سیاه‌پوشی حرم زیر مجموعه این اداره فعالیت می‌کند.

سیاه‌پوشی حرم سال‌های سال است که انجام می‌شود و در ایام شهادت و ماه محرم و صفر این بخش، اقدام به نصب پرچم و کتیبه مشکی بر ایوان‌ها و ورودهای حرم می‌کند.

امسال نیز به‌رسم هرساله این آستان، سراسر حرم سیاهپوش شد.

مجید عامری مسؤول تیم سیاه‌پوشی حرم مطهر رضوی، ساکن تهران و خادم افتخاری حرم امام رضا(ع) است.

می‌گوید: در تهران کارگاه تولید پوشاک داریم، به طور کلی خیاطی شغل پدری من است و از کودکی در میان همین پارچه‌ها و چرخ‌های خیاطی بزرگ شدم.

کمی که بزرگ‌تر شدم به نصب پرچم سیاه برای اماکن متبرکه علاقه پیدا کردم و دوست داشتم اینگونه به ساحت ملکوتی اهل بیت(ع) عرض ارادت کنم.

ابتدا از عتبات شروع کردم، البته در آنجا کار خیلی محدود بود و تنها به نصب پرچم سیاه بر روی گنبد خلاصه می‌شد و باتوجه به اینکه در آنجا این کار توسط خودِ عتبات انجام می‌شد خیلی مورد استقبال قرار نگرفتیم تا اینکه سال 89 از آستان قدس درخواست کردیم که در ایام عزا تبرکا حرم را سیاه‌پوش کنیم که آنها نیز پذیرفتند.

در ابتدا کار خیلی محدود و در حد نصب چند پرچم بود، به‌طور کلی سازمان‌دهی شده پیش نمی‌رفتیم و غیر رسمی کار می‌کردیم و چیزی تحت عنوان گروه سیاه‌پوشی حرم نبودیم؛ اما از سال 95 که خادم حرم مطهر شدم کار را رسمی‌تر و با سازمان‌دهی بیشتری آغاز کردم.

ابتدا اقدام به تشکیل تیمی متشکل از خیاط، خطاط، دست‌دوز، چاپگر و چند نفر دیگر کردم که هر کدام جزو سرآمدان حرفه خود هستند، کوشیدم این کار را با وسواس انجام دهم تا نتیجه‌ای درخور را شاهد باشیم.

زمانی که ایام عزاداری آغاز می‌شود طرح و نقشی را که مد نظر داریم به اداره روشنایی می‌فرستیم و پس از تایید، کار آغاز می‌شود.

برای سیاه‌پوش کردن بیش از 1000 متر پارچه نیاز است

برای سیاه‌پوش کردن کل حرم بیش از 1000 متر پارچه نیاز است، می‌دانید که حرم وسعت بسیاری دارد و برای سیاه‌پوش کردن آن قطعا این میزان پارچه نیاز است.

مجید عشق به ائمه و خاصه امام رضا(ع) را دلیل ورودش به این کار می‌داند و معتقد است این کار برکات بسیاری دارد و تاثیر زیادی بر زندگی.

می‌گوید: برای این کار ریالی دریافت نمی‌کند و تنها آستان قدس هزینه پارچه را پرداخت می‌کند و مابقی توسط تیم سیاه‌پوشی دنبال و تهیه می‌شود بدون دستمزد مادی که البته معتقد است دستمزد معنوی آن قطعا جای دیگری محاسبه می‌شود.

مجید ادامه می‌دهد: امام رضا خود دنباله این کار را دارد و قطعا بدون نظر ایشان این کار پیش نمی‌رود به طور مثال روزی می‌خواستیم بخشی از حرم را پرچم سیاه بزنیم که احتیاج به یک پارچه 9 متر در عرض سه متر داشتیم و با مشورت یکی از دوستان قرار بر این شد از یک شَنل مشکی مخمل برای این کار تهیه شود.

وقتی یک طاقه پارچه تنها  برای حرم امام رضا طاقه شده باشد

برای تهیه پارچه به بازار رفتم، یکی از دوستان همین که متوجه شد برای حرم امام رضا(ع) می‌خواهم گفت یکی از تجار چنین چیزی را دارد و طی تماسی با این تاجر گفت به اندازه 9 متر شنل مشکی لازم داریم.

تاجر ابتدا غُرلند کرد که تهیه این میزان پارچه و طاقه زدن آن کار مشکلی است و نمی‌صرفد که خود را به دردسر بیاندازد آن هم تنها برای 9 متر پارچه.

اما به محض اینکه متوجه شد برای حرم آقا می‌خواهیم پذیرفت و شماره انبار را داد، زمانی که با انبار تماس گرفتیم، انباردار هم غُرلند کرد که چرا باید برای تنها 9 متر پارچه این میزان دردسر را متحمل شود، او نیز وقتی فهمید برای کجا پارچه را می‌خواهیم به‌سرعت قبول کرد.

قرار شد تا زمانی که پارچه را می‌آورند گشتی در بازار بزنم، وقتی به فروشگاه دوستم بازگشتم گفت اتفاق جالبی رخ داده، موضوع را جویا شدم که توضیح داد زمانی که انباردار میان پارچه‌ها می‌گشته تا آن چیزی که می‌خواهی بیابد و طاقه را در نهایت قیچی بزند مشاهده می‌کند همان پارچه به همان میزان 9 متر در یک طاقه وجود داشته و این در حالی است که تمام طاقه‌ها 30 متر هستند، اما همان یک طاقه 9 متر بوده!

وقتی آقا خود هوای کار را دارد

مجید که از صدایش مشخص است یادآوری خاطره او را منقلب کرده، می‌گوید: می‌دانید خیلی اتفاق جذاب و جالبی بود؛ مشخص است که خودِ امام هوای کار را دارد و بدون نگاه ایشان این کار انجام نمی‌شود.

مجید عامری می‌افزاید: از سال 95 تیم ما به صورت رسمی کار را به دست گرفت؛ تا پیش از این سال سیاه‌پوش کردن حرم امام هشتم به صورت سازمان‌دهی شده انجام نمی‌پذیرفت و بخش سیاه‌پوشی حرم هر زمان نیاز بود پرچم‌ها را از بازار تهیه می‌کردند، اما از زمانی که تیم ما پیشنهاد این کار را مطرح و مورد پذیرش قرار گرفت و به خصوص از زمانی که تولیت سابق آستان قدس رضوی دستور داد که سیاه پوش کردن حرم وسعت بیشتری داشته باشد، کار ما هم وسیع‌تر و رسمی‌تر شد.

از او می‌پرسم سیاه‌پوش کردن حرم چند مرحله دارد و چه میزان زمان نیاز است تا حرم را مشکی پوش کنید، پاسخ می‌دهد: همین که کار به ما محول شود طرح را پیاده و برای تصویب می‌فرستم بسته به اینکه کی طرح تصویب شود کار را آغاز می‌کنیم به‌طور مثال امسال یک هفته مانده به اربعین سفارشات دهه پایانی صفر داده شد که البته کمی دیر بود و ما با کار شبانه‌روزی پرچم‌ها را روز بعد از اربعین به اتمام رساندیم و تحویل دادیم.

می‌پرسم آیا سیاه‌پوش کردن حرم مراسم خاصی دارد که توضیح می‌دهد ابتدای محرم مراسم اذن عزا برگزار می‌شود و بعد از اذن، پرچم‌های سیاه نصب، اما دهه پایانی صفر خیر و تنها شب شهادت و شام شهادت مراسم خطبه‌خوانی برگزار می‌شود.

مجید می‌گوید: علاوه بر حرم مطهر امام رضا(ع) در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی هم خادم هستم و مدارک خود را برای خادمی در حرم حضرت معصومه(س) را هم داده‌ام در آنجا هم پرچم سیاه نصب می‌کنیم، اما به این میزان نیست، البته چنانچه دوستان که ما و تیم‌مان را می‌شناسند احتیاج به‌ کمک داشته باشند به آنان کمک می‌کنیم.

می‌پرسم آیا نصب پرچم توسط گروه تنها محدود به ایام عزاداری است که پاسخ می‌دهد: خیر؛ در زمان ولادت‌ها نیز پرچم متناسب با ولادت مربوطه نصب می‌شود.

مجید در پایان می‌گوید: نکته‌ بسیار جذاب و شیرین در این کار این است که بدانید کار از جایی مورد حمایت قرار می‌گیرد و دیده می‌شود، این اتفاق بسیار شیرین است.

منبع : فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.